Pui de gaina

Găina este o pasăre domestică. Ea este crescută pentru carne şi ouă.


Datorită conţinutului ridicat de proteine, carnea de pui este indicată persoanelor în vârstă, deoarece oferă protecţie împotriva pierderilor osoase.  Conţine vitamina B, nlacină, cunoscută pentru proprietăţile anticancerigene. 100 gr de carne de pui asigură 72% din necesarul zilnic de nlacină.


Carnea de pui mai conţine seleniu, care este un mineral esenţial în metabolismul hormonului tiroidei si al funcţiei imunitare. Vitamina B6, din carnea de pui conferă organismului energie şi protecţie împotriva bolilor cardiovasculare.


Aşa cum spun specialiştii, carnea de pui este o importantă sursă de proteine si o alternativă sănătoasă la carnea roşie. Este cea mai indicată atunci când se doreşte o alimentaţie sănătoasă.


Pieptul este partea cea mai slabă în grăsimi, având jumătate din grăsimea unei fripturi degresate de vită. Cu toate acestea, pieliţa de pui trebuie evitată deoarece aceasta dublează cantitatea de grăsime saturată din mâncare. De aceea este bine ca puiul să fie consumat fără pieliţă.